Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

2016-os nyertes passzívházak az Egyesült Királyságban

Skót passzívház nyerte idén az első helyezést a vidéki családi ház kategóriában.

skóciai passzívház családiház

Építészet: HLM Architects

Az angol Passzívház Intézet minden évben kiír pályázatot a legjobb passzívházaknak járó díjra.

banner 1

Az egyik nyertes passzívház Skóciában épült. Építtetői feltételként szabták meg az építészeknek, hogy az épület a minimális energia igény mellett őrizze meg a helyi építészeti formákat. A tradicionális tetőforma és anyaghasználat mellett a jellegzetes kémény is a helyi építészeti megoldásokat tükrözi.

skóciai passzívház családiház

Építészet: HLM Architects

A ház lakói szívesen mutatják be a házukat és számolnak be a pozitív tapasztalatokról:

Városi beépítés kategóriában is osztottak ki külön díjakat. Az első helyezett a Tectonic Architect építészek passzívháza. Ennél az épületnél nem lehet elmondani, hogy a tradicionális formák követése volt a cél.

Bár a telken korábban egy viktoriánus épület állt, az építész és az építtető elképzelése is egy modern, flexibilis terekkel rendelkező, minimális energiaigényű épület volt.

Egy másik, szintén városi beépítésű nyertes passzívháznál a különlegesség, hogy nem favázas épület. Az Egyesült Királyságban a passzívház lakóépületeknél a favázas építési mód jellemző. Ennél az épületnél beton és tégla a teherhordó szerkezet.

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>