Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

3.000 négyzetméter felületű napelem park épül.

napcellaÉszak-Dunántúl legnagyobb magánberuházásban épült napelemes kiserőműve működik a szombathelyi BPW-Hungária Kft.-nél, amely 185 család áramfogyasztásának megfelelő áramot termel, és évente 170 tonna széndioxid kibocsátásától kíméli meg a környezetet.

A vállalat kiemelten törekszik a környezeti terhelés csökkentésére, ennek érdekében számos beruházást végzett az utóbbi években.
A  megtermelt villamos energiával saját áramfogyasztását csökkenti a cég – írták a közleményben.
A napelemparkot a vállalat legnagyobb gyártócsarnokának tetejére szerelték fel, háromezer négyzetméteres felületen, 1440 darab napelem panelt helyeztek el. A napelem rendszer maximális összteljesítménye 385 kW, éves várható energiatermelése  370 000 kW.
A közlemény szerint a naperőmű a tavaszi próbaüzemet követően 2016 nyár elejétől már folyamatosan termeli az elektromos áramot.
A BPW Hungária Kft. a németországi BPW Bergische Achsen KG szombathelyi leányvállalata. A BPW-csoport haszon- és agrárjárművekbe gyárt futómű-alkatrészeket, futóműveket és futómű-rendszereket. A szombathelyi cég a vállalatcsoport második legnagyobb gyártóbázisa. Az agrárgépipari termékek tervezése, fejlesztése és értékesítése a cégcsoporton belül kizárólag a helyi mérnökcsapat feladata, és a vállalat e termékek önálló külkereskedelmi jogát is megkapta az anyavállalattól. (Forrás: mti)

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>