Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Fénycsatornát alkalmazhatunk a sötét helyiségek megvilágításához

 Kedélyállapotunk, szervezetünk ellenállóképessége is múlhat a megfelelő minőségű világításon otthonunkban, irodánkban, hiszen életünk 90%-át falak között töltjük. Ma már bármilyen helyiségben élvezni tudjuk a természetes fény áldását, melynek ráadásul sem áramköltsége, sem környezetterhelő hatása nincs. Nem utolsó szempont, hogy kedvünk és a közérzetünk is javul tőle.

Természetes, esztétikus és költségkímélő fényforrás  a fénycsatorna- bármely sötét helyiségbe

A fénycsatornák a ház bármelyik olyan szegletébe eljuttatják a fényt, amelyek közvetlenül nem határosak a tetővel, legyen az folyosó, gardrób, lépcsőház vagy fürdőszoba. A villanyszámla csökkenthető, az energia megtakarítása pedig a környezetet is kíméli. A fényes helyiségek az ingatlan értékét is megemelik amellett, hogy a lakók jobb kedvre derülnek a világosság láttán. A fénycsatorna esztétikailag is megállja a helyét. Külső eleme harmonikusan illeszkedik a tetőfelületbe, megjelenése a tetőtéri ablakokéhoz hasonló. A napsugarakat egy fényvisszaverő bevonattal ellátott merev vagy rugalmas cső továbbítja a mennyezetbe szerelt szóróegységhez, mely diszkrét megjelenésével bármilyen belső kialakításhoz illik.

Sötét előszoba

Fénycsatorna beépítéssel

A fénycsatornák egyszerűen és gyorsan beépíthetők, akár utólag is, a tetőn keresztül érkező napsugaraknak köszönhetően így az ablaktalan helyiségek is fényárban úszhatnak!

Előtte

Utána

Az ideális fényviszonyok kiszámítása pár percig tart – de egy életre szóló megoldást nyújt

Pár perc alatt felmérhetjük, pontosan mennyi fényre, milyen típusú és mennyiségű fényforrásra van szükségünk az egyes helyiségekben. 

Ehhez nem kell mást tenni, mint a fénycsatorna kalkulátor segítségével kiszámítani az ideális fényviszonyok megteremtéséhez szükséges fénycsatorna típusát és mennyiségét, amely az egyes szobák adatai alapján részletes tájékoztatást ad a sötét helyiségek szükségleteiről. Mindehhez első lépésben meghatározhatjuk, földrajzilag hol helyezkedik el otthonunk, amely a napfényes órák száma miatt fontos kiindulási alap. Ezt követően beállíthatjuk az adott helyiség pontos paramétereit, így a típusát, méreteit, a tető tájolását és hajlásszögét, valamint a fénycsatorna hosszát és a tetőfedő anyag típusát.

A kalkulátor használatával így már az otthoni tervezgetés első szakaszában egyszerűen, szakember bevonása nélkül is képet kaphatunk a tervezett átalakításhoz szükséges tételekről.

Forrás: Velux sajtóközlemény

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

2 comments to Fénycsatornát alkalmazhatunk a sötét helyiségek megvilágításához

  • Jónás Márta

    T. Cím!
    Nekem ez nagyon tetszene, de egy több emeletes földszinti sötét lakásba is bevezethető a fény valahonnan, vagy csak a tetőről?
    A választ köszönöm.
    Jónás Márta

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>