Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Fotelből ágy - ágyból fotel

Felfigyeltünk egy tehetséges magyar formatervező, Csire Géza munkáira. Az egyszerű, ötletes és nem utolsósorban praktikus darabok között a paq chair névre keresztelt munka keltette fel leginkább az érdeklődésünket. Ez egy olyan különleges fotel, mely két lépésben ággyá alakítható és vissza.

A bútor egy egyszerű matrac, cserélhető cipzáras huzattal és egy kartonhengerrel, ami egyszerre funkcionál ágyneműtartóként és merevítőként a fotel aljában, illetve éjjeliszekrényként az ágy mellett. A fotel elsőre talán picinek tűnik, de ha már pár perce benne ülsz, felveszi a formádat, és kis sem akarsz majd szállni belőle. :)

A paqchair alapötlete már 2009-ben megszületett, amikor Géza egy üres albérletbe költözött, de nem volt pénze, hogy berendezze azt. Szeretett volna valamit, ami praktikusan elfér a szobájában, például egy fotel, ami ágyként is használható. Így azon kezdett el gondolkozni, hogy már meglévő szivacsát hogyan lehetne fotellé alakítani. Éppen a villamoson ült, amikor kihajtogatta egy papírdarabból a megoldást: ha a szivacsot összehengereli, a hengert felállítja és lehajtja egyik felét, akkor az ülőfelületként használható és még háttámlája is van.

paq chair

Fotó: http://gezacsire.com

A munkája nagyon megtetszett nekünk, és ami még ennél fontosabb, illik is a ház hangulatához: odébb lehet rakni, le lehet cserélni, ki lehet vinni az udvarra és vissza lehet hozni. Mivel már a projekt elején is célunk volt, hogy a ház berendezését magyar termékekkel, tehetséges fiatal formatervezők munkáival töltsük fel, ezért nagyon bízunk benne, hogy Madridban Csire Géza foteljében ücsöröghetünk majd.

ágyból fotel

Fotó: http://gezacsire.com

Felhívás

Sok hasonló jellegű bútordarabra lesz szükségünk, hogy megtöltsük a házat élettel. Az elkövetkezendő hónapokban keressük és várjuk olyan fiatal, magyar tervezők egyszerű és egyben nagyszerű ötleteit, akik készek az Odoo csapatával együttműködni és szívesen látnák munkájukat a szeptemberi kiállításon Madridban.

Forrás:  ODOO PROJECT

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>