Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Kelet-Európa legnagyobb passzívház társasháza épül

4Az épület kirívóan alacsony energiafogyasztású lesz, mindezt úgy érik el, hogy
a kor energetikai követelményeinek megfelelő szigetelőanyag vastagságot, korszerű gépészetet, valamint árnyékolástechnikát és 3-rétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókat terveztek ehhez a társasházhoz.

Egy ilyen társasháznál a termikus burok nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen nem mindegy, mennyi hő távozik a szerkezeteken keresztül.

Ezért kerül a homlokzatra 20 cm vastagságú, a szálas hőszigetelő anyagokon belül a piacon legjobb lambda értékkel bíró termék, a Knauf Insulation FKD-N Thermal 0,034, amellyel U = 0,13 W/m2.K értékű hőátbocsátási tényező lesz elérhető a külső falakon.

 

5

A mélygarázs mennyezetére 12 cm vastag CLT-C1 bevonatos kőzetgyapot lamell került. A lakások alatti zárófödém 20 cm vastag FKL C1 bevonatos kőzetgyapot hőszigetelést kap.

3

Mint láthatjuk, hazánkban is elkezdődött a korszerű, komfortos, energiatakarékos társasházak tervezése és építése, ami egy környezettudatos építési, lakhatási jövő ígéretét hordozza a Hermina Happy Land lakópark formájában.
Fal, mennyezet, valamint padlófűtés kerül kiépítésre az automata légcserélő  berendezések mellett, tehát nem kell szellőztetni ahhoz, hogy mindig friss levegővel legyenek ellátva a lakások.
Ez az épület kiváló példa lesz arra, hogy míg az ingatlan m2 árai nem magasabbak a hasonló társasházakhoz viszonyítva, a lakások rezsije azokénak mégis töredéke lesz!

A tervezők már a 2021-es előírásoknak megfelelően tervezték az ingatlant.

www.knaufinsulation.hu

(x)

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>