Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Kiderültek a Bútorozd be a városod! - pályázat nyertesei

Több mint 300 terv érkezett a budapesti utcabútor-pályázatra

Papp Dora Csilla Dorogi Gabriella-1

Papp Dora Csilla , Dorogi Gabriella

Március 25-én a FŐKERT, az FKF, a Design Terminál és a Hello Wood sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhiredetésen jelentette be a “Bútorozd be a városod!” formatervezési pályázat nyerteseit.

Nagy-Dániel_3.1

Nagy Dániel

Nagy-Nikoletta,-Kovács-Bettina_3.1

Nagy Nikoletta, Kovács Bettina

Sághegyi-Adél-Laura-3.1

Sághegyi Adél, Laura

Az eseményt Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest város főpolgármester-helyettese nyitotta meg. A sikeres pályázók a következő hetekben mentoráláson vesznek részt, amely során a Hello Wood szakemberei segítenek a prototípusok elkészítésében.

Nyerges-Viktória_3.1

Nyerges Viktória

Borbás-Renáta,Szigony-János_4-1

Borbás Renáta,Szigony János

Az elkészült bútorokat június 1-én, nyilvános kiállításmegnyitó és piknik keretében mutatják be a Városháza parkban. A zsűri iskolás, egyetemista és profi kategóriák mellett, 10 pályaművet közönségszavazásra jelölt, amelyekre az énvárosom oldalon lehet szavazni április 17-ig.

Budapest parkjai, közterei és utcái léptéküket, stílusukat és hangulatukat tekintve sokszínűek, izgalmasak és eklektikusak. A köztereket egyre intenzívebben és sokoldalúbban használják a város lakói és a turisták, új kihívásokat és igényeket támasztva ezzel. A minden évszakra kiterjedő, folyamatos térhasználat időszerűvé teszi, hogy a köztereinken elhelyezett térelemeket a kreatív iparág szereplői és a város lakói közös erővel újragondolják, aktualizálják.

Ujhelyi-Zsófia_2.1

Ujhelyi Zsófia

A pályázat célja nem csupán a konkrét tervek és ötletek összegyűjtése volt, hanem egy közös gondolkodás elindítása is azzal kapcsolatban, hogy miért fontosak számunkra köztereink és milyen funkciókat tölthetnek be használóik életében. Ezt a közös gondolkodást erősítették a szervezők azzal, hogy három különböző kategóriában – iskolás, egyetemista, profi – hirdették meg a pályázatot.

Szabó-Dávid-8.1

Szabó Dávid

Hágen-Kata,-Mester-Petra,-Péntek-Ágnes-6.1

Hágen Kata, Mester Petra, Péntek Ágnes

Schreit-Klaudia-Anna-1.1

Schreit Klaudia Anna

Seres-Ádám-Tibor-1.1

Seres Ádám Tibor

A modern városi igényeknek is megfelelő, megnövekedett igénybevételre és terhelésre alkalmas köztéri bútorok és bútorcsaládok, illetve hulladékgyűjtők tervei közül egy alkotást a közönség is külön díjazhat a www.énvárosom.hu weboldalon április 17-ig. A tervek támogatása, valamint a győztes pályázatok prototípusának megvalósítása mellett a kiírás nem titkolt célja volt az is, hogy felhívja a nagyobb vállalatok figyelmét a kreatív iparág résztvevőinek munkásságára.

Kultúrgorilla-Studio-Nomad_1.1

Kultúrgorilla Studio

Tóth-Laura_2.1

Tóth Laura

A zsűrizésnél az egyik legfontosabb vizsgálati szempont az volt, hogy a pályázatok milyen újszerű megoldásokat, innovációt hordoznak, valamint a pályázatok kiértékelése során elemezték a köztereknél különösen fontos közösségi funkciók alkalmazását is. Hasonlóan fontos szempontot töltött be a tervek értékelésénél a fenntarthatóság, a megvalósíthatóság, környezetbarát látásmód valamint a  tervezői következetesség is.

Mindák-Gergely,-Páger-László_3.1

Mindák Gergely, Páger László

Schéner-Ildikó,-Molnár-J-Botond_1.1

Schéner Ildikó, Molnár J Botond

A Váci Utcai Ének-Zene Tagozatos Általános Iskola 2.a osztályának tanulói a Károlyi Kert játszóterét tervezték újra. “A mi álmunk” koncepció keretében különleges játszótéri elemek tervrajzai készültek el, a mászókáktól a csúszdákon át egészen a padokig.

Váci-utcai-2.1

Váci Utcai Ének-Zene Tagozatos Általános Iskola 2.a osztálya

A szakmai zsűri a szellemes, eredeti ötleteket az iskolai kategória megosztott első díjával jutalmazta, melyet a diákok Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettestől vehettek át. A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjának, a gyümölcsformákat idéző bútorcsaládot tervező Ürmössy Barbarának Dr. Horváth Béla Ph.D, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át a megosztott első helyezett oklevelét.

Ürmössy-Barbara_1.1

Ürmössy Barbara

Huszár András, a Hello Wood társalapítója adta át az egyetemisták és főiskolások kategóriájának első díját Lévai Leventének, akinek Tordu névre keresztelt utcabútora a parkokban található padok helyett nyújt kényelmesebb és környezetbarátabb alternatívát.

Lévai-Levente_3.1

Lévai Levente

A profi kategória győztese a RÖNK+, vagyis Dányi Tibor Zoltán pályázata lett, amelynek lényege, hogy a budapesti parkokban évről évre újratermelődő fatömegek felhasználásával készülnének padok, utcai asztalok, kerékpártárolók, vagy akár tornapályák elemei is.

Dányi-Tibor-Zoltán_3.1

Dányi Tibor, Zoltán

A díjat Nagy Dénes, a Főkert Nonprofit Zrt. zöldterület-fejlesztési igazgatója adta át a profi győztesnek. Az FKF különdíját Dorogi Gabriellától, az FKF kommunikációs, PR és társasági kapcsolatokért felelős főosztályvezetőjétől Papp Dóra Csilla és dr. Almási Balázs vehette át multifunkcionális, szinte bármilyen típusú utcabútorként felhasználható, préselt-plasztik kompozit alapú tervéért.

Papp-Dóra-Csilla,-dr-Almási-Balázs-2.1

Papp Dóra Csilla – dr. Almási Balázs

Ezt követően Erdélyi Krisztina a Főkert Nonprofit Zrt. marketing és PR csoportvezetője kihirdette a közönségszavazásra jelölt 10 tervet, amelyekre a www.énvárosom.hu oldalon április 17-ig lehet szavazni. (sajtóközlemény)

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>