Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Milyen állapotban van az első passzívház szellőzőrendszerének csőhálózata 25 év után?

Megvizsgálták a 25 éves passzívház szellőzőrendszerének csőhálózatát.

26384738555_d737dbee70_zKorábbi cikkünkben beszámoltunk az első passzívház külső hőszigetelésének vizsgálati eredményeiről.

Dr. Feist professzor a jubileumi passzívház konferencián beszámolt a szellőzőrendszer vizsgálati eredményéről is. Darmstad Kranichsteinban épült az első passzívház 25 éve.

Tiszta-e a passzívház szellőzőrendszer csőhálózata 25 év után?

F8-as standard filtert használnak a friss levegő szűrésére az első passzívházban. A 25 év után történő kontrollmérés a filter okozta nyomás csökkenésre is kiterjedt. A nagy filter felületnek köszönhető a minimális levegőnyomás csökkenés. Normál üzemmódnál (106 (+/-) m3/h): 9,7 (+/-0,3) Pa-t mutat a vizsgálat, elhanyagolható a filter okozta levegőnyomás csökkenés.

A filter használatának nagy előnye, hogy kiválóan megvédi a szellőzőrendszer csőhálózatát az elszennyeződéstől és ezzel együtt a belső térbe sem jut be a szennyeződés.

A passzívházak előnyei között gyakran említjük a magas légkomfortot, amely nemcsak az egyenletes levegő hőmérsékletet jelenti (nincsenek hideg zónák), hanem a kiváló levegőminőséget is.

csőhálózat25 év után kamera segítségével vizsgálták meg a csőhálózat állapotát. A 25 év alatt nem volt csőtisztítás! Mégis nagyon jó eredményt mutatnak a 2016. február 20. és 21-én készített felvételek. Csak néhány helyen lehetett minimális por lerakódást tapasztalni a csővezetékek belsejében.

A felvételeket a későbbiekben a kiértékelések után a Passzívház Intézet interneten is elérhetővé teszi.

A jó eredményeknek köszönhetően érthető, hogy az Intézet továbbra is javasolja az F8, vagy F9 finompor szűrők használatát a külső, bejövő friss levegő megszűrésére.

Lehetőleg minél közelebb beépítve a friss levegő beszíváshoz!

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>