Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Skóciában is passzívház óvoda épült

passzívház óvoda5

Óvodánál különösen jól alkalmazható a passzívház építési mód. A sok kis lakó által leadott energia szinte teljesen biztosítja az épület minimális fűtési hőszükségletét.

Tovább a teljes cikkhez »

Új egyetemi épületek a belvárosban BREEAM minősítéssel

16152964598_7faed3307f_z

A Közép-európai Egyetem (CEU) új campusának terve „Nagyon jó” minősítést kapott a BREEAM szakembereitől. A CEU a kontinentális Európában a második felsőoktatási intézményként, Közép- és Kelet-Európában pedig elsőként kapta meg ezt az elismerést.

Tovább a teljes cikkhez »

Hosszú ház Pilisborosjenőn a Földes stúdiótól

09

17 méteres könyvespolc a pilisi családi ház lelke. Egyszerű, skandináv és brit példákat idéző, emberarcú és természettisztelő épület Földes László és Sónicz Péter munkája nyomán.

Tovább a teljes cikkhez »

Otthonok, napfényre hangolva

15824525931_556881a188_z

Tetőtéri ablakok fényhatásai A korszerű építészet és lakberendezés területén egyre inkább előtérbe kívánkozik a természetes fény, mint építőelem intenzív használata, a beltérben pedig az egészséges légállapotok fenntartása. Miért van erre szükség? A napfény és a friss levegő jelenléte otthonainkban és a munkahelyünkön a jó közérzetünk, hosszú távon egészségünk fenntartása miatt

Tovább a teljes cikkhez »

Milyen szempontok szerint válasszunk zuhany folyókát?

zuhanyfolyóka-2.

Válság ide, válság oda, az épített zuhanyozók népszerűsége nő. A téma nagy, ezért nem is foglalkozom most minden ezt érintő kérdéskörrel, kizárólag a folyókákkal és ezen belül is …

Tovább a teljes cikkhez »

Fotelből ágy - ágyból fotel

ágyból fotel

Felfigyeltünk egy tehetséges magyar formatervező, Csire Géza munkáira. Az egyszerű, ötletes és nem utolsósorban praktikus darabok között a paq chair névre keresztelt munka keltette fel leginkább az érdeklődésünket.

Tovább a teljes cikkhez »

A különleges látszóbeton titka

uszobeton

Látszóbetonnak nevezzük azokat a burkolatlan betonfelületeket, amelyek rendkívül magas minőségben, végleges felületként készülnek. A magas minőségnek, esztétikai követelményeknek csak akkor tud megfelelni…

Tovább a teljes cikkhez »

Fürdőszobai trendek

furdoszoba trend

Lélektani okai vannak a mai fürdőszobai trendeknek. Talán az egyetlen hely, ahol nem vagyunk elérhetőek a lakásunkban. Különben mindenütt, a konyhában már reggeli közben, a nappaliban, a ház minden pontján, lépten nyomon mindig elérhetőnek kell lennünk telefonon, már a mai technikák mellett emailen,…

Tovább a teljes cikkhez »

Hogyan alakíthatjuk ki az álom teraszt a passzívházaknál?

Forrás: Bitbau

A passzívházaknál nem egyszerű a belső térrel szinte egy síkú terasz megoldása, amennyiben a terasz alatt fűtött lakótér van.

Tovább a teljes cikkhez »

Intelligens megoldás: Pelletkandalló – tűz, élet, jövő…

erika

Magyarország világviszonylatban is az egyik legkiszolgáltatottabb a fűtési energiafelhasználás gáz energiára alapozott berendezkedése miatt.

Tovább a teljes cikkhez »