Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Több 100 %-os a konténer házak áremelkedése az elmúlt évben

 Faházak menekülteknek

faház menekültek szálláshely350.000 új lakást kell építeni Németországban évente, – nem csak a menekültek miatt-, hogy enyhítsék a fennálló lakáshiányt- mondta a német építésügyi miniszter Barbara Hendricks.

A lakókonténereket úgy elkapkodták, hogy alig beszerezhető Németországban. Nagy az érdeklődés, a gyártás nem tudja kielégíteni az igényeket, így nem csoda, hogy az árak az egekbe szálltak az elmúlt év során.

A nagy lakáshiány miatt egyre több faházat vásárolnak. Jelenleg a kisebb projektek átfutási, építési ideje, beleértve a tervezési és az engedélyezési eljárást is 2-3 hónap. A nagyobb, 3 szintes épületeknél ez az idő 5-6 hónap.

A fa reneszánszát éli.

Fából építkezni az elmúlt 20 évben egyre közkedveltebb lett Németországban. Több cég ráállt a precíz, elemekből összeszerelhető faházak gyártására.

faház modulok

A gyors építkezésre a másik alternatíva a konténerház. Különösen a Bécsben 1 hét alatt felállított passzívház egyetemi kollégiumi szálláshelyet biztosító konténer nagy sikertörténet. Rögtön megugrott az érdeklődés ez iránt az építkezési forma iránt. A passzívház minősítés nagy garanciát ad arra, hogy precíz, hőhídmentes építkezésről van szó. A bécsi passzívház konténernél bebizonyosodott, hogy ezzel az építési formával is lehet precíz, energiahatékony, korszerű épületet létrehozni.

Korábbi cikkünkben mutattuk be a passzívház konténert:

http://www.passzivhaz-magazin.hu/mobil-kontener-passzivhazak-szetszerelheto-ujraepitheto/

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>