Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

Fújható üveggyapot problémás felületek hőszigetelésére is

Fújható üveggyapot költség és időmegtakarítással.

02A múlt év késő őszén kezdődött a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium energetikai felújítása. Problémát okozott azonban a képen is látható homlokzatra lenyúló tetőszerkezet alatti részek szigetelése.
A kivitelezési tervdokumentáció szerint ezen részeken a palafedés és lécezés lebontásával – majd visszaépítésével – a többi homlokzati felülettel azonos hagyományos THR szigetelés lett tervezve. Mindez nagyon körülményesnek és időigényesnek tűnt, ráadásul a lebontott anyagok visszaépíthetősége is kétségessé vált. A befejezési határidő rövidsége, valamint az időjárás bizonytalansága miatt a felújítást végző kivitelező alternatív megoldást keresett ezen felületek szigetelésére.
A generálkivitelezővel való kapcsolatfelvételt követően a zalaegerszegi fújható szigetelési technológiával is rendelkező partnerünkkel – Infrahőkép Kft – közösen adtunk árajánlatot a munkára.

A műszaki tartalom változás elfogadtatása után lehetővé vált a lenyúló tetőrészek Supafil Cavity fújható üveggyapottal való szigetelése.

Így az előzetesen leginkább körülményesnek vélt speciális
falfelületek szigetelése lett a projekt legegyszerűbb munkafolyamata.
Mint a 2. képen is látható, a tetőrészeken mindössze minimális mennyiségű pala felszedésével lehetővé vált a szigetelés elvégzése.

03

2.kép

A Supafil fújása gépesített technológiával történik. Szállítócsövön keresztül zajlik a szigetelési területre való anyagszállítás, így az időjárási körülmények sem befolyásolták a munkavégzést. (3. kép)

04

3.kép

A Knauf Insulation Supafil termékei vegyi kötőanyag mentesek, hidrofóbizáltak, A 1 tűzvédelmi osztályúak (nem éghetőek) és ami a legfontosabb, kimagaslóan jó hőszigetelési értékkel rendelkeznek.

01
A Supafil Cavity üregkitöltésre gyártott típus hővezetési tényezője = 0,034 W/mK.
A Supafil Loft nyílt terek szigetelésére ajánlott termék hővezetési tényezője: 0,044 W/mK.

Mint láthatjuk, alkalmanként a Knauf Insulation fújható üveggyapot termékek választása biztosítja a leghatékonyabb, legjobb, legegyszerűbb megoldást a problémás területek szigetelésére. (x)

www.knaufinsulation.hu

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>