Passzív ház: Passzívház magazin, Passzívház - Családi ház

Kérdezze szakértőnket!

Csomor Tibor Csomor Tibor
okl. építész-
mérnök Kivitelezés kérdések >>

Kérdezze szakértőnket >>
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

A világ legelső passzívháza energiát termel

25 éves a világ első passzívháza- most energiát termelő Passzívház Plusz minősítést kapott.

Dr. Feist úr feleségével átveszi a Passzívház Plusz minősítést, a saját passzívházára. Forrás: IG Passivhaus

Sokaknak, akik a passzívház téma iránt érdeklődnek, ismerős már a világ legelső passzívháza, az 1991-ben épült darmstadti lakóépület.

Most a világelső passzívház megkapta a Passzívház Plusz minősítést. Napelem került a sorházra, így már plusz energiát termel.

A passzívházak kiválóan alkalmasak arra, hogy szoláris energiát felhasználó rendszerek segítségével, energiát termelő épületekké váljanak.

Az első passzívház tulajdonosa, maga Prof. Dr. Feist úr, a darmstadti Passzívház Intézet vezetője és a passzívház elv szülőatyja.

25 évvel ezelőtt építette az épületfizikus professzor Dr. Wolfgang Feist a minimális energiaigényű sorházat, ahol a mai napig él családjával.

A jubileumi évre a Feist család 156 m2 lakóterületű sorházi passzívház egységére 26 m2 területű napelem került fel.

Passzívház Plusz

26 m2 felületű napelemet építettek ki. Két részletben került fel az épületre, a terasz ajtók fölött, illetve a tetőn került elhelyezésre. Forrás: IG Passivhaus

A Passzívház Plusz kategória elérésének egyik feltétele, hogy az épület összes primer energia igénye ne haladja meg a 45 kWh(m2év) megújuló energia igényt. Másrészről az épületnek legalább 60 kWh(m2év) megújuló energiaforrásból származó energiát kell termelnie. Tehát plusz energiát termel, innen a Passzívház Plusz kategória elnevezés.

A már világszerte megépült passzívházak közül bizonyára egyre több épület alakul majd át a jövőben energiát termelő passzívházzá.

TwitterFacebookGoogle GmailMegosztás

KÉRJÜK, MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT!

  

  

  

A következő HTML tag-ek használata engedélyezett:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>